29.11.21

Kuidas mul pimeduses läks

Kadrapäevad ongi läbi.

Reede õhtust pühapäeva südapäevani elasin samas majas, kus 20 aastat tagasi - roosas majas Pange taga. Aknast avanes selline vaade.


Kui toona oli maja räämas ja korterid külmad ning lagunenud, siis nüüd on tehtud korralik remont. Mõned asjad on aga samaks jäetud, näiteks trepp.


Reedel käisin siis muidugi Hendrixi sünnipäeva tähistamas. Pärast kontserti oli Tartu selline:


Laupäeval lihtsalt olin. Kuulasin maja hääli, mõtlesin, kirjutasin. Veidi veider ja harjumatu oli täitsa üksi olla - ei ühtki kassi, koera ega last. Kütma ka ei pidanud. Paar korda helistas tütar, vabandades küll ette ja taha. No ma ei osanud kodunt lahkudes arvestada sellega, et vahepeal tuleb lumi maha. "Ma lähen kelgutama. Kus mu õuepüksid on? Aa. Aga kindad?"


Laupäeva õhtul tuli aga Zavoodi minna, sest hiljem enam ei saavat. Öösel jätkus pidu Supilinnas. Kell oli vist kolm, kui koju ... st Küütrisse jõudsin.

Kui pühapäeval mõni minut enne 12 majast välja astusin, marssisid Küütri tänavalt läbi laigulistes mundrites mehed. Neid jälitasid torupille puhuvad mehed. Huvitavad kombed ikka linnarahval.

Eks ma juba teadsin, mis mind auto juurde jõudes ootab - reedel kodunt lahkudes sain aru küll, et oleksin pidanud lumeharja autosse viskama, aga või ma siis seda tegin. Nüüd pidin praktiliselt paljakäsi auto lumest välja kaevama. Hakkama sain.


5 kommentaari:

  1. Ootan kannatlikult, äkki tilgub midagi ka kiibitsejatele lugemiseks? Juba ligi ... 10? aastat ootan kannatlikult.

    VastaKustuta
  2. oih, mulle tundub, et ma olen seal majas külas käinud! millalgi vist Jukal (ta elas seal ka, on ju?) ja millalgi Valdol.

    Teine põnev koht on see maja, kus Veljesto on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, Küütri majas on kindlasti palju külalisi käinud! Ma ei mäleta Jukat, aga Valdo, muidugi Valdo! Valdot nägin Zavoodis ja järelpeol ka. Ja praeguse korter 3 uksele võiks panna tahvli tekstiga "Siin elas ja tegi aega parajaks Eesti esimene miljardär", aga kardan, et Rüütli Apartments on lihtsalt teadmatuses sellest reklaamivõimalusest ...

      Kustuta
    2. päris kindel ma Jukas pole, vbla mäletan tema külastamist hoopis Emajõe skvoti ajast. Aga see on meeles, et enne Valdot oli seal Küütris keegi teine, kelle pool sai vist kah käidud.

      Kustuta